مقاومت بازار سکه شکسته شد

  پرینت
شناسه خبر : 148067 | تاریخ انتشار : 25 Azar 1397 - 19:49 | 9492 بازدید | تعداد دیدگاه : 0 | ارسال توسط :

به گفته فعالان، مهم‌ترین عاملی که آرامش را به بازار سکه و طلا بازگردانده است، کاهش نوسانات قیمتی دلار و جهش کاهشی آن بوده است. عامل اصلی کاهش نوسانات دربازار ارز نیز افت تقاضای احتیاطی و سیاست‌های قیمت‌گذاری مناسب و نوع مداخله بازارساز ذکر شده است. به‌عنوان مثال، روز گذشته، قیمت دلار توان افزایشی زیادی را در ابتدای روز از خود نشان نداد؛ در چنین شرایطی برخی فعالان انتظار داشتند بازارساز با ثبت قیمت‌های پایین‌تری تلاش کند دلار را به مرز پایین‌تری بکشاند. با این حال، به گفته بازیگران باتجربه بازار، بازارساز ارزی به خوبی متوجه تله نوسان‌گیران ارزی شد. به گفته این دسته، زمانی که قیمت دلار به کانال ۱۰ هزار تومانی رفت و در محدوده ۱۰ هزار و ۷۰۰ تومانی معامله شد، عده‌ای از نوسان‌گیران موفق به تهیه ارز در آن قیمت‌ها نشدند. از آن سو کسانی که در قیمت‌های یاد شده اقدام به خرید کردند، طی مدت کوتاهی به ازای هر دلار، نزدیک به ۷۰۰ تومان سود کسب کردند. این مقدار سود در زمانی که بیشتر خریداران بازار دچار ضرر شده‌اند، بسیار زیاد محسوب می‌شد. از نظر بازیگران باتجربه بازار، نوسان‌گیران قصد داشتند در انتهای هفته جاری یک بار دیگر سناریوی کسب سود در کانال ۱۰ هزار تومانی را کلید بزنند. ولی بازارساز ارزی با حربه مناسب تصمیم گرفت دامنه نوسانی قیمت را مدیریت کند. به گفته کارشناسان اگر بازارساز بتواند از گردنه ۱۵ آذر تا ۱۲ دی ماه قیمت‌ها را با نوسان کم عبور دهد، پس از این تاریخ‌ها بازار با تقاضای واقعی زیادی مواجه نخواهد بود و حتی در روزهای پایانی سال احتمال عرضه ارز در بازار بیشتر از تقاضا خواهد بود. به گفته آنها، در یک ماه آتی از یکسو بازار می‌تواند با تقاضای شرکت‌های تجاری مواجه شود و از سوی دیگر تقاضای ارزی دانشجویانی که قصد ادامه تحصیل در خارج از کشور را دارند، نیز افزایش خواهد یافت. این درحالی است که عده زیادی از معامله‌گران با چنین تصوری موافق نیستند. از نظر آنها، هر دو دسته پیش‌تر بخشی از ارز مورد نیاز خود را تهیه کرده‌اند و از این رو در سال جاری بازار چندان تحت تاثیر این دو متغیر قرار نخواهد گرفت.

 

در اولین روز هفته، مقاومت بازار سکه شکسته شد. روز شنبه، سکه تمام بهار آزادی ۱۳۰ هزار تومان کاهش یافت و به بهای ۳ میلیون و ۵۱۰ هزار تومان رسید. به گفته فعالان، سکه که در هفته گذشته با حمایت یک پنج ضلعی در برابر افت شدید قیمت‌ها مقاومت کرده بود، روز شنبه، حمایت دو ضلع را از دست داد تا پس از ۲ روز افزایشی، کاهشی شود. از یکسو ادامه افت بهای دلار منجر به تعدیل انتظارات افزایشی سکه‌بازان در مورد شاخص ارزی شد و ازسوی دیگر، کاهش بهای اونس، فروشندگان سکه را فعال‌تر کرد.

سکه که هفته گذشته به کمک یک‌پنج ضلعی در برابر نزول شدید قیمت‌ها مقاومت کرده بود، در اولین روز هفته، بیش از ۱۰۰ هزار تومان از ارزش خود را از دست داد. در بازار موازی، قیمت دلار نوسان چندانی را تجربه نکرد و در روزی نسبتا با ثبات، کمی به مرز ۱۰ هزار تومانی نزدیک‌تر شد. در اولین روز از آخرین هفته آذرماه، دلار ۱۰۰ تومان کاهش قیمت را تجربه کرد و روی عدد ۱۰ هزار و ۲۰۰ تومان قرار گرفت. به گفته فعالان، کاهش قیمت دلار در شرایطی صورت گرفت که سکه‌بازان انتظار داشتند در هفته جاری، شاخص ارزی در مسیر افزایشی قرار بگیرد. انتظار بازگشت قیمت دلار به سطوح بالاتر یکی از اضلاعی بود که در هفته گذشته به مقاومت سکه در برابر افت شدید کمک کرد. با وجود این، ادامه روند کاهشی دلار در روز شنبه موجب شد انتظارات معامله‌گران سکه تعدیل شود. تعدیل انتظارات سکه‌بازان نسبت به روند دلار موجب شد که میزان فروش سکه در ابتدای هفته بیشتر شود و این فلز گرانبهای داخلی پس از دو روز افزایش متوالی، دچار کاهش قیمت شود. سکه روز شنبه ۱۳۰ هزار تومان از ارزش خود را از دست داد و به بهای ۳ میلیون و ۵۱۰ هزار تومان رسید. این کاهش در حالی به ثبت رسید که سکه در هفته گذشته به کمک اضلاعی مانند انتظار سکه‌بازان مبنی‌بر بازگشت قیمت دلار به سطوح بالاتر، رشد بهای اونس، تقاضای مصرفی و عدم عرضه مستقیم سکه توانسته بود تا حدی در برابر افت شدید قیمت‌ها مقاومت کند؛ در‌حالی‌که دلار در هفته گذشته بیش از ۱۰ درصد از ارزش خود را از دست داده بود، افت سکه کمی بیشتر از ۵ درصد ثبت شده بود. با این حال، کنار رفتن حمایت ضلع انتظارات افزایشی معامله‌گران سکه برای دلار و نزول بهای اونس در بازار جهانی موجب شد که سکه روز شنبه نزدیک به ۴ درصد از ارزش خود را از دست بدهد. برخی معامله‌گران عنوان کردند سکه پس از ساعت ۴ بعدازظهر حتی به زیر مرز ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تومانی نزول کرد. همچنین شماری از کانال‌های خبری عنوان کردند که قیمت دلار نیز پس از ساعت ۴ بعدازظهر تا نزدیکی مرز ۱۰ هزار تومانی پایین رفت. باید دید این روند کاهشی به روز جاری نیز سرایت خواهد کرد و قیمت‌های دلار و سکه با رکوردهای کاهشی جدیدی مواجه خواهد شد یا اینکه بازار پس از کاهش شدید قیمت‌ها در هفته گذشته، در هفته جاری بیشتر به‌دنبال ثبات و کاهش نوسان خواهد بود.

آرامش در بازار ارز

در اولین روز هفته، بازار ارز آرامش نسبتا پایداری داشت و قیمت دلار و سایر ارزها نوسان چندانی را تجربه نکردند. دلار در این روز در دامنه ۱۰ هزار و ۱۰۰ تا ۱۰ هزار و ۳۰۰ تومان نوسان کرد که نسبت به روزهای پرنوسان هفته گذشته، از بازار کم‌تغییرتری خبر می‌داد. به گفته فعالان، در این روز بازارساز ارزی نیز سیگنالی از ثبات را به بازار مخابره کرد؛ چراکه قیمت عرضه صرافی‌های منتخب در اولین روز هفته تغییرات چندانی را ثبت نکرد.

به گفته فعالان، بازارساز در هفته‌های اخیر سعی کرده است از طریق شبکه صرافی‌ها متشکل قیمت‌های بازار ارز را مدیریت کند. به گفته بازیگران با تجربه بازار، در روزهای اخیر عرضه ارز در بازار با راحتی بیشتری صورت می‌گیرد و متقاضیان با آسودگی بیشتر می‌توانستند از صرافی‌های منتخب ارز مورد نیاز خود را تامین کنند. به گفته فعالان، بانک‌ها و شعبه‌های صرافی‌های آنها نیز در هفته‌های اخیر همکاری مناسبی با بازارساز داشته باشند. روز گذشته «ایسنا» خبر داد که تا ساعت یک بعدازظهر حتی بانک‌ها با قیمت‌های بالاتری نسبت به صرافی‌ها خریدار دلار بوده‌اند. به گفته یکی از بازیگران با تجربه بازار، بازارساز با ثبت قیمت‌های بالاتر نسبت به نرخ کف بازار قصد دارد، رابطه دلالان را با مردم عادی تا حدی قطع و شفافیت بیشتری را در معاملات ارزی برقرار کند. وقتی صرافی‌ها و بانک‌ها با قیمت بالاتری نسبت به کف بازار خریدار دلار باشند، طبعا مردم به سوی شبکه رسمی خواهند رفت.

به گزارش «ایسنا» بانک‌ها دیروز (۲۴ آذر) نرخ خرید ارز را کاهش دادند و تا ساعت ۱۳  هر دلار آمریکا را ۱۰ هزار و ۹۳ تومان خریدند. همچنین نرخ خرید یورو نیز نسبت به آخرین روز هفته قبل کاهشی بوده و ۱۱ هزار و ۴۱۵ تومان است. درصورتی‌که روزهای پایانی هفته گذشته هر دلار در بانک‌ها قیمت ۱۰ هزار و ۱۱۱ تومان و هر یورو ۱۲ هزار و ۱۲۲ تومان خریداری می‌شد. قیمت خرید هر دلار آمریکا در بازار آزاد توسط صرافی ملی نیز در ساعات ابتدایی روز گذشته ۱۰ هزار و ۱۵ تومان اعلام شده بود که پایین‌تر از نرخ خرید بانک‌ها قرار داشت. به گفته فعالان، قیمت خرید دلالان عمدتا در انتهای کانال ۹ هزار تومانی قرار داشت.

منابع:

ایرنا

دنیای اقتصاد

  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا
برچسب ها
اخبار مرتبط
۹ راهکار اقتصادی و اجتماعی برای رشد شهرهای حومه
آماری جالب در مورد اوج صادرات نفت ایران
مقاومت بازار سکه شکسته شد
چرا این آگهی را ندیدید؟اعلام مهلت برای تبدیل پول خرد
نرخ ارز، دلار، سکه و طلا در بازار؛ یکشنبه ۷ مهر ۹۸
نرخ ارز، دلار، سکه و طلا در بازار؛ شنبه ۶ مهر ۹۸
همتی به حذف ارز 4200 واکنش نشان داد
عامل افزایش نرخ ارز بانک مرکزی نیست
رکب بانک مرکزی به سفته‌بازان بازار ارز
میزان افزایش حقوق کارمندان در سال 99 چقدر است؟ + سند
9 نکته درباره روزهای تلخ بنزینی و اینترنتی
اطلاعیه وزارت رفاه درباره سرپرست خانوارهایی که مشمول دریافت سبد حمایتی نشده‌اند
بازار ارز در ایران /درهم امارات؛ رفیق شفیق دلار/سبقت روبل و افغانی از دلار
عامل افزایش نرخ ارز بانک مرکزی نیست
رکب بانک مرکزی به سفته‌بازان بازار ارز
ثبت دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • هیچ نظری موجود نیست